Vacanță cu mașina. Top 7 cele mai frumoase locuri din Romania

Dacă ți s-au dat peste cap planurile de călătorie în străinătate dar vrei totuși să ai parte de o vacanță reușită în țară, avem câteva recomandări excelente, pe care merită să arunci un ochi sau chiar doi.

1. Rimetea - Muntele Piatra SecuiuluiUn sat ca în povești, în care te lași purtat de frumusețea unei lumi diferite, într-o liniște atemporală. Situat în județul Alba, la poalele Munților Trascău, Rimetea sau Eisenmarkt cum îi spun germanii, făcând referire la casele albe, este prima localitate rurală distinsă de Comunitatea Europeană cu titlul Europa Nostra, în 1999.

Pe lângă admirarea caselor fermecate, te poți bucura de plimbări până deasupra satului, către pădurea vârfului Ardașcheia sau până la poalele Pietrei Secuiului.Este un loc potrivit pentru iubitorii de parapantă sau cățărări.

Cum ajungi?
Rimetea se află la 56 de kilometri de Alba Iulia.
 
 2. ViscriRămânem în zona locurilor de poveste și îți recomandăm, pentru o experiență rurală autentică, Viscri, sat din comuna Bunești, județul Brașov ce adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești.

Te poți caza în una din casele vechi tradiționale, poți lua un prânz delicios la Restaurantul din Șură și poți face o plimbare pe bicicletă pentru a admira frumusețile zonei.

Cum ajungi?
Viscri se află la 44 de km de Sighișoara.

3. MaramureșPentru această zonă îți recomandăm o vacanță de minim 3-4 zile, pentru a avea suficient timp să guști din frumusețea tradițională pe care o are de oferit.

Maramureș se învecinează cu Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj, fiind situat în partea de nord-vest a țării.

Cu siguranță ai auzit de Cimitirul Vesel de la Săpânța, acesta fiind cel mai cunoscut din țară. Ce e fascinant la acest cimitir e faptul că vei găsi texte amuzante despre viața răposaților, acesta fiind un obicei preluat din cultura dacică în care moartea era un eveniment celebrat de cei apropiați și privit într-o notă pozitivă.

Dacă îți plac plimbările pe munte poți face un traseu și către Cascada Cailor, aflată la 1300 m înălțime, care se află în apropiere de stațiunea Borșa.

Aflat la 51 de km de Baia Mare, satul Breb este o altă zonă care se definește prin ospitalitate, tradiție și respectarea valorilor moștenite de generații. Aici ai ocazia să participi la activități meșteșugărești, alături de săteni.

Cum ajungi?
Baia Mare se află la 148 de km de Cluj-Napoca.

4. Delta DunăriiLocurile deosebite merită vizitate și avem suficiente în România. Delta Dunării poate da dependență. Iar dacă nu ai ajuns încă, după prima vizită sunt mari șansele să revii.

De la faleza orașului Sulina unde acostează ambarcațiuni din toată lumea, la farmecul pădurii Letea, situată în localitatea cu același nume, uitată parcă de lume.Delta e atemporală, te uimește prin splendoarea sutelor de specii de păsări, prin modul simplu de trai al localnicilor, prin îmbinarea, mai ales în orașul Sulina a unor influențe turcești, grecești, armenești, evreiești, rusești și italienești.
Este locul perfect pentru deconectare, mai ales prin plimbări cu barca pe brațurile Dunării.

Cum ajungi?
Din București până în Tulcea sunt 281 de km.

5. Cascada BigărDevenită celebră în 2013 după ce site-ul American The World Geography a plasat-o pe locul întâi în topul celor mai frumoase cascade din lume, Cascada Bigăr se află în Caraș-Severin și face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.
O destinație care merită bifată.

Cum ajungi?
Cascada Bigăr se află la 112 km de Drobeta Turnu Severin.

6. Lacul Sfânta Ana și Tinovul MihoșSituat în masivul Ciomatu, județul Harghita, Sf. Ana este singurul lac vulcanic din țară. Situat într-un loc mirific, înconjurat de munte și păduri, o călătorie aici îți va bucura privirea.

Înainte să cobori înspre lac, programează-ți un traseu ghidat pe Tinovul Mihoș, o aerie protejată care te va impresiona prin florile rare, mlaștini, vegetație forestieră. Deplasarea se face doar pe o pasarelă din lemn și durează aproximativ o oră.

Cum ajungi?
Lacul se află la o distanță de 55 de km de Miercurea Ciuc.

7. Lacul Ochiul BeiuluiSursa foto: Wikipedia

Dacă îți plac traseele lungi, dar care îți oferă priveliști de neuitat, poți pune pe lista Lacul Ochiul Beiului.

Situat tot în Parcul Național Cheile Nerei, lacul se dezvăluie după un traseu de 4 ore, într-o culoare superbă verde-albastră, fiind cunoscut pentru faptul că nu îngheață niciodată, datorită izvorului care alimentează lacul în permanență.

Cum ajungi?
Lacul Ochiul Beiului se află la 24 de km de Oravița.
 

Sperăm că ți-au plăcut recomandările noastre și îți dorim concediu plăcut și drumuri bune!