Sfaturi utile pentru pasionatii de calatorii cu masina

Vară – checked
Zile libere – checked
Trasee Noi – any ideas? 
 
Vremea de afară și câteva zile libere, sunt motivul perfect pentru a ieși din cotidian. Și cum poți să faci asta?
Pornești în vacanță cu mașina proprie, pentru că tu, fiind pasionat(ă) de călătorie, știi că experiențele și drumul până la destinație, reprezintă adevărata distracție. Fără să depinzi de programul prestabilit al unui grup mare, vei putea să te oprești de câte ori dorești pe traseu pentru a te bucura de peisaje, obiective turistice, restaurante, etc. alături de familie sau 3-4 prieteni apropiați.
 
Cu toate acestea, cea mai bună planificare pe care o vei face în momentul în care te hotărăști să pornești la drum cu mașina personală, va fi incomodată sau chiar anulată dacă nu iei considerare o serie de factori care ne pot transforma vacanța într-un coșmar.
 
Pintre dezavantajele unei călătorii cu mașina amintim: traficul, starea drumurilor, lipsa marcajelor în anumite zone, orele plictisitoare de mers. Orice dispozitiv care ne poate face călătoria mai plăcută, ba chiar și mai distractivă, atât pentru șofer și cât și pentru pasageri, este de maxim interes. Amintim câteva gadgeturi de acest tip din portofoliul Smailo:
 
Sistem de navigație GPS SMAILO HD 7 LMU – pentru deplasări exacte și hărți detaliate;
Sistem avansat hands-free Smailo Cool Music BT03 - pentru apeluri în siguranță la volan;
Radio de mașină Smailo Music X2 – pentru o atmosferă relaxantă în mașină;
Cameră Video Auto Smailo Vision – pentru a le trimite prietenilor tai imagini din trafic sau din vacanță și de a surprinde evenimentele de pe traseu.
 
În continuare, noi am selectat 7 sfaturi care cresc siguranța șoferilor și plăcerea de a conduce:
  1. Fă un plan de vacanță, care să nu fie rigid. Stabilește câteva obiective mai importante pe care nu vrei să le omiți dar în același timp, explorează locuri noi. Nu te teme de necunoscut, navigatorul Smailo te va ghida pe ruta optimă.
  2. Asigură-te de starea mașinii: întreținerea autovehiculelor este necesară pe tot parcursul anului, de aceea, înainte de a porni într-o călătorie cu mașina, o revizie este esențială.
  3. Pornește la drum odihnit: Oboseala va apărea cu siguranță pe traseu, de aceea este foarte important să dormi suficient și să ai o gustare înainte de plecare. Băuturile bogate în cofeină te pot ajuta, însă nu sunt cea mai bună modalitate de a rămâne treaz, deoarece nu vor putea elimina starea de oboseală pe termen lung.
  4. Ia pauze la fiecare câteva ore, chiar dacă nu te simți obosit(ă): Nu mânca în mașină, oprește-te de fiecare dată când simți nevoia să iei o gură de aer proaspăt, să te întinzi, sau chiar să îți odihnești ochii dacă te simți adormit(ă).
  5. Rar se întâmplă să pornim în excursie singuri, ceea ce ne oferă posibilitatea de a ne schimba cu alt șofer din mașină dacă nevoie. Pentru a crea o atmosferă plăcută pe drum, porniți radioul sau puneți muzică și puteți deschide geamul pentru un aer mai proaspăt.
  6. Nu aștepta până când indicatorul carburantului scade sub limita inferioară. Alimentează de câte ori este nevoie pentru a nu fi pus(ă) în situația de a rămâne pe un drum necunoscut. Pentru a evita astfel de situații, majoritatea navigatoarelor Smailo permit selectarea unor locații de interes (Benzinarii, Hotel, Parcare, Bancă, Camere fixe radar, Cumparaturi, Restaurante, Sanatate, Transport etc.) atunci când șoferul selectează o anumită rută.
  7. Și în final, respectă legile rutiere de-a lungul traseului, pentru a nu avea surprize neplăcute pe traseu.
 
Acum ești pregătit(ă). Drum bun!